Sanayi Bölgelerine “Dijital Dönüşüm” eğitimleri başlıyor
Eklenme tarihi: 26/03/2022 – 8:27
Son güncellenme tarihi: 26/03/2022 – 8:27
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Akıllı Fabrika Sistemleri Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni (İKÇÜ AFSUAM) ziyaret etti. Merkez bünyesinde düzenlenen PCB baskı-dizgi eğitimine katılan İzmir Milletvekili Dağ, çalışmalarda emeği olan tüm akademisyenlere, lisans ve lisansüstü öğrencilere başarı dileklerini iletti.
İZMİR (İGFA)- İzmir Milletvekili Hamza Dağ’a MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin de eşlik etti. Merkez hakkında bilgi veren Merkez Müdürü ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Kaya, donanımdan yazılıma kadar yerli bir akıllı fabrika modeli tasarladıklarını aktardı. Prof. Dr. Kaya, “Türkiye’nin ‘Teknoloji Odaklı Sanayi’ hamlesi hedefine uygun çalışmalar geliştiren merkezimizde bir fabrikanın tüm dijital dönüşümünü kapsayan RFID sistemleri, mikrodalga ve radyo frekansı anten tasarımları, gömülü sistem kart tasarımı, görüntü işleme, makine öğrenmesi gibi yapay zekâ teknolojileri yer almaktadır. Ayrıca yakın zamanda Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde dijital dönüşüm eğitimleri düzenlenecektir. Sanayi kuruluşlarımızın dijital dönüşümünü hızlandıracak, yerli üretim ve kaynak bilincinin gelişmesine katkı sağlayacak farklı eğitimler düzenlemeye devam edeceğiz” dedi.
İKÇÜ AFSUAM’DA YAPILAN ÇALIŞMALARA TAM DESTEK
İzmir Milletvekili Hamza Dağ ise İKÇÜ AFSUAM’da ortaya konulan hedeflerin oldukça önemli olduğunu vurgulayarak; Türkiye’nin yüksek teknolojiye dayalı ürünleri tasarlayan, geliştiren, üreten bir ülke olma konusunda büyük bir potansiyeli olduğunu söyledi. Dağ, “Yapay zekâ artık akıllı finanstan akıllı ulaştırma sistemlerine, akıllı eğitimden, akıllı sağlık uygulamasına kadar birçok alanda kullanılmaktadır. 2021- 2025 yıllarını kapsayan Ulusal Yapay Zekâ Strateji Belgemiz, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız öncülüğünde, tüm paydaşlarla iş birliği içinde hazırlanıp yayınlanmıştır. Vizyonu; ‘Müreffeh bir Türkiye için çevik ve sürdürülebilir yapay zekâ ekosistemiyle küresel ölçekte değer üretmek’ olarak belirlenen stratejinin odağında ‘kaliteli veriye erişim, ortak alt yapıların kullanımı ve ileri becerilerin kazandırılması’ yer alıyor. Ülkemizin ’Milli Teknoloji Hamlesi” kalkınma hedefleri doğrultusunda İKÇÜ AFSUAM’da yerli ve milli teknolojiye, üretime katkı sunacak çalışmalar geliştiren değerli akademisyenlerimize şükranlarımı sunuyorum. Merkez ile ilgili faaliyetlerde üzerimize düşen tüm desteği vermeye hazırız” diye konuştu.